Arkiv - alla nyheter

Skolflygläger

 

Hej kamrater

 

Hoppas ni utnyttjar de fina vårdagarna till skolflygning, glassätande och annat roligt.

Det är hög tid att vi samlas och gör en gemensam insats för att förkovra oss i praktisk flygning och lite ballongteori. Vi planerar en utbildningshelg i samarbete med Dalslands Ballongklubb i den lilla fina orten Stigen. Start fredag 7 juni efter lunch och avslutning söndag 9 juni efter lunch.

Inbjudan till Andréedagarna 11-14 juli

Bästa Ballongentusiaster!
Så var det återigen dags att träffas för Andrée-dagarna. Denna gång med avsikten att genomföra tre flygningar ingående i Svenska Cupen. Den 14 juli kommer inga tävlingar att arrangeras utan det är valfritt att stanna kvar för gemensam fiestaflygning på kvällen om väder och vind ser bra ut. 

Inbjudan till MILO ballongmöte i Helsingborg 30/8-1/9 2024

Bästa ballongentusiast!

MILO ballongklubb bjuder härmed in alla ballongintresserade till ballongmöte 30/8-1/9 2024 i Helsingborg. Det planeras 3 deltävlingar i Svenska cupen. Tävlingscentrum kommer att vara Fleninge Classic Motel. Läs mer info i den bifogade inbjudan. Varmt välkomna!

Ballong-SM 27/4-1/5 2024 i Dalsland

Lördag 27 april börjar årets SM i Dalsland och håller på till 1 maj.

Tävlingscentrum kommer att vara i Högsäter med flygområde väster och öster om Kroppefjäll för de sju planerade flygningarna. Dalslands ballongklubb är arrangör och det är i år 20 år sedan klubben anordnade sitt första SM.

Tävlingsledare: Poa Ekeblad
Säkerhetschef: Peter Olsson

Inbjudan samt mer info finns på https://www.dalslandsballongklubb.se/

INSTÄLLT - Transportstyrelsen håller seminarie för Ballong

Ballongflygseminarium för privata och kommersiella varmluftsballonger Vi ser fram årets Ballongflygseminarium för privata och kommersiella varmluftsballonger som går av stapeln 4 april 2024. Mötet kommer att hållas digitalt. Läs mer och anmäl dig till årets seminarium: https://www.transportstyrelsen.se/sv/luftfart/seminarier-och-information... Läs mer på transportstyrelsen.se

Kallelse till Svenska Ballongfederationens årsmöte

Ballongmöte Helsingborg - save the date

Hej allihop! Vi planerar att även nästa år ha ett ballongmöte i Helsingborg. Hela hotellet är förhandsbokat. Boka helgen 30/8-1/9 för flygning i Helsingborg. Inbjudan och mer info senare under 2024. God Jul önskar Milo Ballongklubb

Två flygningar vid Dalslands Jubileumscup 2-3/12

Dalslands jubileumscup 2-3 december lyckades pricka in en helg med fint flygväder och två flygningar även om det var kallt.

Ballongmötet i Helsingborg 25-27 augusti

Under helgen gick MILO Ballongs första ballongmöte av stapeln med tävlingscenter och boende på Fleninge Classic Motell. 17 ballonger och 64 deltagare var anmälda till två deltävlingar i Svenska Cupen (lördag morgon och kväll) samt Grubbströmspokalen (söndag morgon). Flera team kom till Helsingborg i så god tid att de kunde göra en flygning även på fredagskvällen då 12 ballonger kunde starta på gräsfältet som tillhör motellet.

EASA Annual Safety Report 2023

EASA har kommit med sina analyser över säkerhetsläget inom luftfarten 2022. För ballong finns följande inrapporterat: In Balloons operations, there were 20 accidents and serious incidents, of which one accident was fatal.