Skolflygläger

 

Hej kamrater

 

Hoppas ni utnyttjar de fina vårdagarna till skolflygning, glassätande och annat roligt.

Det är hög tid att vi samlas och gör en gemensam insats för att förkovra oss i praktisk flygning och lite ballongteori. Vi planerar en utbildningshelg i samarbete med Dalslands Ballongklubb i den lilla fina orten Stigen. Start fredag 7 juni efter lunch och avslutning söndag 9 juni efter lunch.

Programmet inriktas på grunderna i ballongflygning, vi har nu några nya elever som precis påbörjar sin utbildning och lägger fokus på gemensam praktik och teori för dessa. Känner du att du kommit lite längre i din utbildning så specialutformar vi ett program för dig under dessa dagar.

Fokus lägger vi på de praktiska delarna med flygning morgon och kväll, om mot förmodan våra vänner i Dalslands Ballongklubb inte hunnit få det beställda goda flygvädret i tid så kompletterar vi med teorilektioner. Programmet är därför flexibelt med ett antal pigga instruktörer som kommer att stötta dig med både teori och praktik, hör gärna av dig med speciella önskemål. Förhoppningen är att du med hjälp av lite egenstudier skall kunna klara Teoriprov 1 under sommaren.

OBS Utbildningshelgen är till för alla ballongintresserade, inte bara blivande piloter, du som teammedlem är också viktig, du kan lära dig lite nytt och gemenskapen vid flygning blir roligare.

 

Plats                   Stigens Herrgård

När                      Fredag 7 juni 13:00 till Söndag 9 juni kl 13:00

Kostnad            Kost o logi betalar du själv, logi 450:- per natt, tag med egna lakan

                             Respektive elev står för gasolkostnad vid flygning

Anmälan           Snarast dock senast måndag 27 maj till nisse.kjellen@telia.com eller 0707 50 11 36

 

Lev väl, njut av vädret och jordgubbar, färskpotatis och glass samt vårens vackra blommor

 

Arbetsgruppen för utbildning

genom

Nisse Kjellén

0707 50 11 36