Ballongmöten

Inbjudan till Andréedagarna 11-14 juli

Bästa Ballongentusiaster!
Så var det återigen dags att träffas för Andrée-dagarna. Denna gång med avsikten att genomföra tre flygningar ingående i Svenska Cupen. Den 14 juli kommer inga tävlingar att arrangeras utan det är valfritt att stanna kvar för gemensam fiestaflygning på kvällen om väder och vind ser bra ut. 

Inbjudan till MILO ballongmöte i Helsingborg 30/8-1/9 2024

Bästa ballongentusiast!

MILO ballongklubb bjuder härmed in alla ballongintresserade till ballongmöte 30/8-1/9 2024 i Helsingborg. Det planeras 3 deltävlingar i Svenska cupen. Tävlingscentrum kommer att vara Fleninge Classic Motel. Läs mer info i den bifogade inbjudan. Varmt välkomna!

Två flygningar vid Dalslands Jubileumscup 2-3/12

Dalslands jubileumscup 2-3 december lyckades pricka in en helg med fint flygväder och två flygningar även om det var kallt.

Ballongmötet i Helsingborg 25-27 augusti

Under helgen gick MILO Ballongs första ballongmöte av stapeln med tävlingscenter och boende på Fleninge Classic Motell. 17 ballonger och 64 deltagare var anmälda till två deltävlingar i Svenska Cupen (lördag morgon och kväll) samt Grubbströmspokalen (söndag morgon). Flera team kom till Helsingborg i så god tid att de kunde göra en flygning även på fredagskvällen då 12 ballonger kunde starta på gräsfältet som tillhör motellet.

Andréedagarna 2023

Bästa Ballongentusiaster

så var det åter dags att träffas för Andréedagarna, denna gång med tre flygningar ingående i Svenska Cupen.

Följande gäller:

 • Observera att alla deltävlingar kommer att genomföras med SBF:s loggers, så titta gärna in på balloonlive.org och gå igenom hur det hela fungerar i god tid innan tävlingen om ni behöver friska upp kunskaperna.
  Direktlänk till video om loggers.
 • PÅMINNELSE - Inbjudan till MILO ballongmöte i Helsingborg 25/8-27/8

  MILO ballongklubb bjuder härmed in alla ballongintresserade till ballongmöte 25/8-27/8 i Helsingborg. Det planeras 2 deltävlingar i Svenska cupen samt tävling om Grubbströmspokalen. Tävlingscentrum kommer att vara Fleninge Classic Motel. Läs mer info i den bifogade inbjudan. Välkomna!

  Dalslandning 2023 utan ballongflygning

  Årets Dalslandning blev ett lyckat arrangemang på många sätt MEN tyvärr inga flygningar. Tolv ballongteam fanns på plats. Tävlingsledare Filip Pettersson och säkerhetschef Peter Olsson gjorde vad de kunde för att få till tävlingsflygningar. Söndag kväll kom vi ända ut på ett fint startfält i lä vid Sanne. Men till slut fick vi även där se den svarta flaggan visas.

  Lördag kväll då det var för kraftiga vindar för oss att flyga i fick vi besök på flygplatsen i Högsäter av Magnus i gyrokopter som visade att andra flygfarkoster inte är lika vindkänsliga.

  Inbjudan till Dalslandningen 29/4-1/5

  Dalslands ballongklubb välkomnar alla ballongintresserade till ballongmötet Dalslandningen vid valborgsmässohelgen 29/4-1/5. Planeras för tre deltävlingar i Svenska Cupen och tävlingscentrum är Högsäter i Dalsland. Läs mer info i bifogad inbjudan. VÄLKOMNA!

  Inbjudan till Andrée Memorial Meet 2023

  Inbjudan till Andrée Memorial Meet 2023 – en tävling i Svenska Cupen! 24-26 Februari

  Bästa Ballongentusiaster, så var det åter dags för AMM, denna gång med två deltävlingar i Svenska Cupen.

  Som vanligt är Gränna också värd för Svenska Ballongfederationens årsmöte. Följande gäller:

  Inbjudan Ballongiaden / Andréedagarna 8-11 juli 2022

  Bästa Ballongentusiaster,

   

  Så var det åter dags för Andréedagarna!

  Prenumerera på innehåll