Lorraine Mondial Air Balloons 2011

 I slutet av juli samlades närmare 500 ballongteam från hela världen i Lorraine, Frankrike, för att flyga i Europas största ballongmöte (fransmännen hävdar att det är världens största men jag är tämligen övertygad att mötet i Albuquerque fortfarande är större). Från Sverige deltog tre ballonger; jag själv och Susan med Diamond Dust, Johan, Jonas, Lars och Bengt med Grabber-ballongen och Pelle med nya Papyrus-ballongen. Dessutom dök lite löst folk upp, bl a från Medvinden. Mycket kul! Jag hann med att filma lite mellan mina flygningar och har lagt upp en video på youtube.com:

www.youtube.com/watch

Dom flesta piloterna väljer att nöjesflyga under hela veckan, men för dom som vill arrangeras tävling. Tävlingarna blev väldigt utmanande i år eftersom tävlingsledningen lyckades lägga mål i nästan omöjliga riktningar under hela veckan. Jag flög in på ett mål och hamnade på 15:e plats till slut (av knappt 100 tävlande). Johan och Jonas i Grabber-ballongen hamnade på 12:e plats och hävdar att dom blev bästa svenska ballong. Jag håller inte med för Kenneth Karlström knep första platsen. Kenneth bor sedan många år i England, men är fortfarande svensk medborgare. Numera är det hans döttrar som står för den mesta flygningen (yngsta dottern är 16 år). Det var Kenneth som examinerade mig 1985 då jag flög upp för mitt pilotcertifikat. Kul att ses igen efter många år!

Jag kan verkligen rekommendera mötet i Lorraine. Trevligt flygområde, bra arrangemang, goda viner och nybakad frukost-baguette! Mötet är vartannat år, så du har gott om tid att planera för mötet 2013.

Vi ses!

/Anders