Observatörskurs under Andréedagarna

Ytterligare en observatörskurs anordnas i år och hålls under Andéedagarna med Anders Berglund som kursledare. Kontakta Anders om du är intresserad av ballongtävlingar och vill lära mer om att vara observatör. Observatören är tävlingsledningens förlängda arm och följer med lagen under tävling eller ingår i exempelvis en mätgrupp. I arbetsuppgifterna ingår att mäta resultat och observera lagen och notera händelser under tävlingen. Observatörer används vid svenska tävlingar men det finns även möjlighet att delta vid internationella tävlingar, bland annat arrangeras en tävling i Japan varje år där observatörer bjuds in att delta. Närmast i tid ligger SM/NM i Danmark i augusti.

Kursen består av en teoretisk och en praktisk genomgång av tävlingsregler och "hur man gör" samt ett avslutande prov uppdelat på en teoretisk och en praktisk del. För de som gick förra kursen under Dalslandningen finns möjlighet att göra det avslutande provet. Alla är välkomna att anmäla sig.

Du kan läsa mer om rollen observatör på hemsidan samt om du har konto och kan logga in på ballong.org så finns aktuell lista med observatörer under rmedlemssidorna.