Nytt från CIA-mötet 2016

Delrapport från CIA-mötet på Mallorca, 15-20 mars 2016.

En längre rapport till SBF styrelse och TRU är på gång.

Vädret var samma som i Sverige. Kallt, blåsigt och lite regn, men eftersom vi ändå tillbringade mesta tiden inomhus gjorde det ingenting.

Från Sverige deltog Hasse Åkerstedt, delegat mm och Bengt Stener, alternativ delegat mm. Med utom tävlan var också Gun Ekdahl och John och Eva-Lena Grubbström

Delegater från 29 länder deltog. Ytterligare 10 länder representerades av ombud så sammanlagt var 39 röstberättigade av de 51 länder i FAI som har ballongaktivitet.

Här är de viktigaste besluten. Notera speciellt ballongmötet i Luxor, Egypten. De som är intresserade måste själv ta kontakt med mail.

Tävlingar 2016 och framåt

Luxembourg Balloon Trophy. Mersch, Luxemburg. 21-24 Juli 2016. Inbjudningstävling.

 

Cech Nationals. Slocacko, östra Tjeckien. 31/8-4/9 2016. Inbjudningstävling. Kontakta info@michaelsuchyballooning.com.

 

60th Gordon Bennett race. Gladbeck, Tyskland. 15-24 september 2016. 26 deltagare. Flest sedan 1908.

 

Varmlufts-VM 2016. Saga, Japan 28/10-7/11. Peter Olsson och Thomas Grubbström är anmälda.
Observatörer har fått inbjudan. Susanne Jacobsson är kontaktperson för dessa.

 

Luxor 1st International Balloon Festival. Luxor, Egypten. 9-16 december 2016. Fri ballongtransport från Sverige med Egypt Air. Okänt om tullavgifter mm ingår. Kontakta info@aeroclubofegypt.com. OBS!. Anmäl er själva. TRU ansvarar bara för bevakning av landslagen till VM och EM.

 

Varmlufts-EM 2017. Det beslutades att inte acceptera anbudet från Kroatien. Anbudet hade kommit för sent och var ofullständigt. Men diskussion pågår, främst bland de som förlorade omröstningen.

61st Gordon Bennett race. Gruyères, Schweiz. 7-16 september 2017.

 

Varmlufts-VM för damer 2018. Naleczow, Polen. 7-11 augusti, 2018

 

Varmlufts-VM 2018. Gross-Siegharts, Österrike. 18 till 26 augusti, 2018


 

Gamla synder:

WAG. Några hade inte fått pengar tillbaka för sina transportkostnader som enligt avtalet skulle betalas av arrangören. Andra hade fått kontokortsbetalningar från hyrbilsfirman trots att lokala transporter skulle arrangören stå för. I hyrbilarna fanns en GPS som registrerade fortkörningar. Några hade kollat loggen som inte visade några hastighetsöverträdelser. Trots det hade hyrfirman dragit ospecificerade avgifter från kontokortet. Hyrfirman hade inte svarat på förfrågningar.

Beslöts att Lindsay Muir kontaktar alla piloter på WAG för att kolla om alla fått sina aerostater tillbaka, att alla fått betalt för transportkostnader och att inga ospecificerade kostnader debiterats.

Övrigt:

Sporting Code, General section har reviderats. Allt som inte är gemensamt för alla sporter har strukits och skall numera finnas i respektive sports egen Sporting Code. Många regler har flyttats och alla kapitel har fått nya nummer.

Med anledning av det har följande dokument uppdaterats:

Sporting Code, Section 1. regler för ballonger och luftskepp. Ny version publiceras 1 maj.
Inga häpnadsväckande ändringar, men 2 nya Annex. Ett om straff generellt eftersom det lyfts bort från GS och ett i form av en guide för rekordobservatörer och rekordgranskare.

 

    CIA Jury Handbook. Nyreviderad upplaga publiceras snart och gäller från 1 juni. Mest om ändringar i hänvisningar till GS.

     CIA Safety Handbook. Ny regel om max längd på förankringsrep vid start. Förbud mot tankar hängande utanför korgen diskuterades, men accepterades inte av stora mötet.