Skolflygläger 26-27/9

Skolflygläger planeras 26-27 september i Dalsland. Skolflygläger anordnas först och främst för blivande piloter men kan ge alla nyttig påfyllning i ballongkunnandet. Programmet för helgen är ännu inte fastställt men önskvärda punkter är materialvård, GPS och annan utrustning, meteorologi, kartans flygzoner mm. 

Utgångspunkt för helgen blir Ragnerudssjöns Camping och Stugby några kilometer öster om Högsäter, www.ragnerudssjonscamping.se  Stugor av varierande storlekar finns att boka direkt på campingen tel. 0528-40064 . Mat fixas gemensamt på enklaste och billigaste sätt, anmäl ev. allergier. 

Planera alltså in sista helgen i september och får vi som vi vill även bra flygväder så varvar vi flygningar och teori. Kom därför gärna redan fredag eftermiddag. Ta också gärna med dig andra ballongintresserade. Om de inte finner teoridelarna tillräckligt intressanta kan vi ordna andra nyttiga aktiviteter t.ex. öva att backa med släp eller knåpa med knopar. ALLA är välkomna! 

Anmäl ditt deltagande snarast men dock före 18 september till eva@dalslandsballongklubb.se eller 0706-640523. Mer detaljerat program kommer så snart som möjligt. 

Hälsningar Eva
Dalslands ballongklubb
i samarbete med SBF:s Utbildningsutskott