Tochigi International Balloon Championship

I år representeras Sverige av Team Grubbström i Tochigi International Balloon Championship i Motegi, Japan. Team Grubbström består av John Grubbström som pilot samt Bengt Gunnarsson och Anders Åkvist som omväxlande co-pilot, följebilschaufför, WindMaster-master och allt-i-allo. Teamet flyger ballongen “Airsport One”.

 

Årets tävling har börjat bra med två flygningar och sex deltävlingar under första dagen. Team Grubbström håller en jämn och hög klass och ligger på åttonde plats, till och med före en pilot som har tagit hem tre av dom sex 1000-poängarna som delades ut hittills. Teamet har stor potential att förbättra sig ytterligare för under första dagen flera tekniska problem behövt hanterats parallellt med dom utmanande flygningarna. Bland annat har en GPS tappats bort, en radio har slutat att fungera, en GPS ville inte prata med datorn på kvällsflygningen och den av arrangören utlånade mobiltelefonen går inte att återfinna.

Tävlingarna pågår till på tisdag den 23/11 och kan följas på www.balloonpong.com och www.exem-balloon.com/tochigi2010hp.

 

balloons_day_1.jpg
balloons_day_1_2.jpg
airsport_one.jpg
school.jpg
school_2.jpg