Ungdomsläger på Ålleberg

Flyget i Sverige fyller 100 år och det firar Svenska Flygsportförbundet med att anordna ett ungdomsläger på Ålleberg i Falköping den 28/6-2/7.

Vi välkomnar alla ungdomar i ålder 14-16 år för att under en vecka få uppleva hur det är att ha "egna" vingar. Under kursen kommer deltagarna att få bekanta sig med ett antal av de flygsporter som utövas i Sverige. Lägerdeltagarna kommer att få möjlighet att själva komma i luften, och beroende på hur vädret är under veckan få provlektioner i bland annat skärmflyg, segelflyg och ballongflyg.

Flygningen varvas med spännande teorilektioner där deltagarna får lära sig mer om väder och teknik. Dessutom ingår studiebesök på flygflottiljen F7 i Såtenäs, och bygge och tävling med modellflygplan.

Kostnaden för ungdomslägret är 1 000 kr, resten subventioneras av Svenska Flygsportförbundet.

Lägret pågår måndag till fredag. 

Vid frågor och för mer information, kontakta Anders Blom 0515-37152 eller anders.blom@segelflyget.se

SBF:s Ungdomsutskott koordinerar ballongaktiviteterna under veckan. Kontakta Thomas Grubbström, ungu@ballong.org, om du har frågor. Om du är ballongpilot är du mer än välkommen att komma till Ålleberg under vecka med din ballong för att demonstrera för ungdomarna på lägret, och kanske ge dom en chans att komma i luften.