Rapport från VM i Battle Creek

Här kommer en kort liten rapport från VM i Battle Creek. Tävlingarna har pågått några dagar och det återstår endast ett flygtillfälle imorgon fredag. Lars och Janne gick båda ut hårt och gjorde några riktigt bra resultat. Efter ungefär halva tävlingen låg Lars Ekstedt på 16e plats och Janne på 24e. De senaste flygningarna har det dock varit lite motigare för de båda svenska piloterna. Lars har haft otur med bland annat "lost marker" och har halkat ner till 62a plats och Janne ligger för tillfället 36a.

Leder gör amerikanen Nick Donner tätt följd av unge japanen Yudai Fujita och regerande världsmästaren Johnny Petrehn.

För svenska väderteamet bestående av Andreas Bergner, Anders Peterson och Erik Hallbäck har det varit en värdefull erfarenhet. För första gången använder väderteamet en vädersond med GPS och radio utvecklad av Anders Petersson. Sonden hänger under en heliumballong med ca: 60 liter gas och lyfter den ytterstlätta sonden. Sonden rapporterar vindriktning, höjd och temperatur. Vid en antingen förutbestämd höjd eller på kommando från väderteamet släpper sonden taget om ballongen och faller till marken. Sonden rapporterar sin koordinat och teamet kan åka och hämta sonden. Hittills har väderteamet gjort 12 släpp och fått tillbaka sonden vid 9 tillfällen.

Imorgon är det som sagt sista flygtillfället och vi håller tummarna för en bra svensk avslutning på VM 2012 i Battle Creek, USA.