Sammanfattning från årsmötet 2019-02-16

En sammanfattning från Svenska Ballongfederationens (SBF) årsmöte i Örserum 2019-02-16 som besöktes av 36 medlemmar.

Mötesordförande var Kjell Folkesson, generalsekreterare på Svenska Flygsportförbundet (FSF).

Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2018 och samtliga fick förtroendet att vara med i styrelsen ytterligare ett år.
Ordförande Marcus Ekeros
Vice ordförande Charlotte Algotsson
Skattmästare Jonas Mattsson
Övrig ledamot Johan Söderblom
Ansvarsområde Utbildning: Nils-Evert Kjellén
Ansvarsområde Teknik: Bengt Gunnarsson
Ansvarsområde Tävling och Rekord: Bengt Stener
Suppleant Eva Olsson

-Hans Åkerstedt gav information från sitt och Bengt Steners arbete inom CIA.
-Bengt Stener informerade om Svenska Cupen och SM samt den kommande Fly On-helgen 1-3 mars för intresserade tävlande och funktionärer.
-Daniel Sjökvist inbjöd till Örebro Balloon Flying Festival 29-31 mars med deltävlingar i Svenska Cupen och SM-deltävlingar.
-Eva Olsson bjöd in till Dalslandningen 28-30 april i Högsäter med planerade deltävlingar i Svenska Cupen och SM-deltävlingar.
-Lennart Ottosson bjöd även in till Gränna 11-13 juli för deltävlingar i Svenska Cupen och SM-deltävlingar. Informerade även om att det är Diggiloo-konsert i Gränna 11 juli så han uppmanade de som tänkt komma att boka boende i god tid.
-Anders Åkvist, ordförande i FSF presenterade sig och informerade om FSF förbundsstämma 23 mars i Malmö.
-Kjell Folkesson presenterade sig och sitt arbete som generalsekreterare i FSF. Visade en nygjord film om flygsports grenförbund utifrån ett ungdomligt perspektiv. Informerade om antidopingprogram och hänvisade vidare till ”ren vinnare” på FSF hemsida samt pratade även om Strategi 2025. Informerade om nyttan av att LOK-stödsredovisa för att kunna beviljas bidrag.

Blåsigt och grått väder gjorde att det inte blev någon flygning vid helgens trevliga ballongmöte i Gränna-trakten. Men inställd flygning gav i stället mer tid under lördagen för att lyssna på Per Lindstrand då han berättade om produktionen av en film med ballongerna samt Charlotte Algotssons genomgång av de operativa reglerna som börjar gälla 8 april i år.