Inbjudan till Dalslandningen 2021, 26-29 augusti

Hej ballongvänner!

Dalslands ballongklubb bjuder in till tre deltävlingar i Svenska Cupen
Den sista helgen i augusti (torsdag-lördag) bjuder vi in ballongfarare till Dalslandningen där tävlingscentrum kommer att vara Ursands camping utanför Vänersborg.
Det är lite delade meningar om vart Dalsland börjar, men i detta fall fastslår vi att det är väster om Dalbobron och därmed kvalificerar detta att benämnas Dalslandningen.

Förutom att kora en mästare i Dalslandningen kommer tävlingarna även vara en del av Svenska cupen såväl som distriktmästerskap. Dalslandningen är en tävling öppen för alla piloter, men observera regelverket för deltagande i Svenska cupen, såsom tex medlemskap i SBF och innehav av sportlicens, se http://www.ballong.org/drupal/system/files/regler_svenska_cupen_2019.pdf.

Kvällsflygningar planeras torsdag till lördag. Efterföljande morgon kommer att vara reservtillfälle, tävlingsledningen förbehåller sig rätten att nyttja morgonflygning som alternativ om prognoserna talar emot flygningar kommande kväll eller kvällar. I övrigt sker morgonflygningar som egen aktivitet.

Karta – Aktuellt flygområde täcks av Topo50-karta (Sverigeserien) blad nr 36. Aktuella PZ finns beskrivet på SBFs hemsida, www.ballong.org

Tankning kan göras hos Gasolfyllarna i Trollhättan och även Q-Star i Brålanda. Ta med motorgasadapter.

Boende - Det finns inget reserverat boende men däremot får du rabatt på Ursands camping, som även är utgångspunkt och tävlingcentrum för Dalslandningen. Du bokar boende själv genom att maila till info@ursand.se eller ringa 0521-18666 och då uppge att det berör Dalslandningen för att få 20% rabatt. Tävlingscentrum kommer att vara vid de s.k. B-stugorna, för bästa gemenskap ser vi gärna att ni bokar boende i anslutning till dessa stugor. För boende och bokning är det Ursands bokningsvillkor som gäller. Se https://www.ursand.se/stugor för mer information. Prisexempel: Stuga “B” 4 sängplatser, 690kr / natt -20%

Mat - Middag efter kvällsflygningar (eller inställd kvällsflygning) arrangeras av Dalsland ballongklubb som betalas på plats. Frukost och övriga måltider ombesörjs av deltagarna själva.

Anmälan skickas till Niclas Möre, niclas@dalslandsballongklubb.se eller 0704-475793, meddela vilken ballong och antal personer i sällskapet så att klubben kan planera tävling och mat.


Tävlingsledare: Filip Pettersson
Säkerhetschef: Peter Olsson