Dalslandning 2023 utan ballongflygning

Årets Dalslandning blev ett lyckat arrangemang på många sätt MEN tyvärr inga flygningar. Tolv ballongteam fanns på plats. Tävlingsledare Filip Pettersson och säkerhetschef Peter Olsson gjorde vad de kunde för att få till tävlingsflygningar. Söndag kväll kom vi ända ut på ett fint startfält i lä vid Sanne. Men till slut fick vi även där se den svarta flaggan visas.

Lördag kväll då det var för kraftiga vindar för oss att flyga i fick vi besök på flygplatsen i Högsäter av Magnus i gyrokopter som visade att andra flygfarkoster inte är lika vindkänsliga. Magnus inte bara gjorde överflygningar utan landade också så att det gick att få en närmare koll på gyrokoptern.

Söndag eftermiddag fick vi besök av Solveig och Anna från Fallskärmsklubben Cirrus som berättade om sin flygsport. De gav information om fallskärmshoppning och visade även sin utrustning och svarade på alla frågor.

Senare på söndagen ute på startplats var en drake i form av en luftballong uppe och roade inte bara de medverkande ungdomarna.

Sammanfattningsvis blev det en helg med friska vindar, mestadels soligt, mycket social tid, god mat och samverkan med andra flygsporter. Dalslands ballongklubb passade även på vid söndagskvällen att visa att det i år firas 20 år.